Zakendoen in, China

NieuwsRSS

1 t/m 10 van 200

Verfijnen

Toelichting bij het veld trefwoord

Vul hier een datum in op de volgende manier: DD-MM-YYYY

1 Inzicht in Chinese patentaanvragen

Het Innovatie Attaché Netwerk in China heeft een uitgebreid onderzoek gedaan naar patentaanvragen van bedrijven en academische instellingen in China. Vandaag de dag vraagt China meer patenten aan dan ieder ander land in de wereld. In dit onderzoek zijn twaalf verschillende technologiegebieden geanalyseerd. Deze gebieden zijn samen goed voor een derde van het totaal aantal patentaanvragen in China.

2 Begaan met ‘people, planet & profit’

Naarmate de economische banden tussen Nederland en de Volksrepubliek China worden versterkt, wordt het steeds belangrijker hoe wij met elkaar zakendoen. Zowel in Nederland als in China is het van belang om als ondernemer het juiste evenwicht te vinden tussen ‘people, planet & profit’. De vernieuwde MVO China Gids 2014, die wordt uitgegeven door het Nederlandse economische netwerk in China, geeft een goed beeld van de ontwikkelingen op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen in China en in Nederland.

3 Ondernemers vertellen: Paul Oostelbos

Paul Oostelbos oriënteert zich namens Orgaworld op internationale markten en doet acquisitie van buitenlandse projecten. Orgaworld, in 2001 opgericht in Den Bosch, richt zich op de markt voor organische grondstofrecycling en energie. Het bedrijf bouwde verschillende indoor composterings-, en anaerobe vergistinginstallaties in Nederland, waaronder de in 2014 opgeleverde Greenmills faciliteit in Amsterdam.

4 Ondernemers vertellen: Annemieke Marsman

Annemieke Marsman is projectleider en onderzoeker bij Deltares, een kennisinstituut op het gebied van water, ondergrond en infrastructuur. Deltares is ontstaan in 2008 uit een fusie van Geodelft, het Delft Hydraulics, de business Unit Bodem en Grondwater van TNO en onderdelen van Rijkswaterstaat in navolging van de conclusies van de commissie Wijffels. De organisatie streeft naar een derde internationale activiteiten en is in China vooral actief als kennisinstituut op het gebied van overstromingsrisico’s en dijkveiligheid.

5 Kansen in milieutechnologie in China

De snelle economische groei, industriële ontwikkeling en urbanisatie in China hebben een forse wissel getrokken op het milieu. In de komende jaren zal China uitgroeien tot 's werelds voornaamste uitstoter van afvalwater, kooldioxide en zwaveldioxide. Recentelijk heeft de Chinese overheid bericht dat 60% van het grondwater is vervuild en 16% van de bebouwbare grond.

6 Economische missie naar China met minister Lilianne Ploumen

Wilt u zakendoen in China? Ga dan van 25 tot en met 30 oktober mee met de economische missie naar Shanghai en Beijing onder politieke leiding van Lilianne Ploumen, minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking.

7 Pas op voor ‘man-in-the-middle’ fraude in b2b communicatie

Recentelijke zijn meerdere bedrijven, die actief zijn in China, slachtoffer geworden van zogenaamde ‘man-in-the-middle’ fraude door Nigeriaanse Cybercriminelen. Pas goed op in de business-to-business communicatie met uw Chinese zakenpartner en controleer belangrijke (financiële) informatie altijd ‘out of band’ (telefonisch e.d.) Wij horen van gevallen in zowel Hongkong de rest van China.

8 Summer school bouwt netwerk van de toekomst

Chengdu, in de provincie Sichuan, is één van de belangrijkste centra voor Chinese bedrijven actief in de microtechnologie. De stad biedt een thuisbasis aan de gehele industrieketen, van onderwijs en onderzoek tot ontwikkeling, logistiek en realisatie. Ook Nederlandse bedrijven zoals Philips zijn actief in deze regio, maar Nederlandse investeringen in Sichuan lopen achter bij die in andere high tech centra in China, zoals rondom de stad Changzhou.

9 Ondernemers vertellen: Bas Kreukniet

In 2002 startte NTS Mechatronics een vestiging in China, waar ze begonnen met een servicekantoor in Shanghai. Het bedrijf begon in 2005 met het draaien van productie en sindsdien is Bas Kreukniet, met een korte tussenpoos, bij de onderneming betrokken. Eerst als supply base manager om het netwerk van leveranciers op te zetten, daarna als operations director waar hij verantwoordelijk was voor de productie, kwaliteit en logistiek. Sinds een aantal maanden is Kreukniet de eerste niet-Chinese managing director. Zijn gouden tip: 'investeer in je mensen, anders blijf je met de kneusjes zitten.'

10 Chinese ruimtevaartmissie bezoekt Nederland

Eind augustus brengt een delegatie van Chinese ruimtevaartbedrijven een bezoek aan Nederland. Deelnemende bedrijven zijn bijvoorbeeld betrokken bij de ontwikkeling en productie van sensoren en wetenschappelijke instrumenten die worden ingezet aan boord van satellieten. Deze ‘ruimtevaartmissie’ wordt georganiseerd door de Chinese Society of Astronautics (CSA).