Zakendoen in, China

NieuwsRSS

1 t/m 10 van 200

Verfijnen

Toelichting bij het veld trefwoord

Vul hier een datum in op de volgende manier: DD-MM-YYYY

1 Ding mee naar de China Business Award 2014

Nederlandse bedrijven die succesvol zaken doen in mainland China of Hongkong kunnen zich vanaf nu inschrijven om mee te dingen naar de China Business Award 2014.

2 Ploumen bepleit internationale actie voor maatschappelijk verantwoord ondernemen

Minister Lilianne Ploumen (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking) nam op donderdag 26 juni deel aan het OESO Global Forum in Parijs. Daar heeft zij haar internationale collegaministers opgeroepen om bedrijven actiever aan te spreken op hun maatschappelijke verantwoordelijkheid.

3 Chinese markt voor Nederlandse zorgkennis

Volgens onderzoekers is de Nederlandse gezondheidszorg de beste van Europa. Reden voor landen als China om zich te verdiepen in het Nederlandse succes. Door de sterk groeiende middenklasse verlangt China naar een betere gezondheidszorg.

4 Forum benadrukt belang van maatschappelijk verantwoord ondernemen

Op woensdag 18 juni vond in Peking het Sino-Dutch CSR International High-Level Forum plaats. Het forum werd geopend door plaatsvervangend ambassadeur André Driessen. In zijn openingsrede benadrukte dhr. Driessen het belang dat Nederland en China hechten aan maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) met het oog op de verdere ontwikkeling van beide economieën.

5 Druk bezocht Holland Paviljoen op de Xi'an World Dairy Expo

Van 13 tot 15 juni vond de 12de World Dairy Expo (WDE) plaats in Xi’an. De landbouwraad van het Nederlands economische netwerk in China organiseerde dit jaar voor de derde maal een Holland Paviljoen, verschillende lezingen en een netwerkdiner.

6 Minister-president geeft toespraak tijdens Sino-Dutch Entrepreneurs Dinner in Amsterdam

Op 5 juni 2014 gaf minister-president Mark Rutte een toespraak tijdens het Sino-Dutch Entrepreneurs Dinner in het Van Gogh Museum in Amsterdam. Dit diner maakt onderdeel uit van het Yabuli China Entrepreneurs Forum. Minister-president Rutte onderstreepte het belang dat Nederland hecht aan de uitstekende relatie tussen Nederland en China. Daarbij refereerde hij zowel aan zijn eigen bezoek aan China, in november 2013, als aan het recente staatsbezoek van president Xi Jinping aan Nederland tijdens de NSS.

7 Vriendschapsverdrag legt fundament voor economische samenwerking van Limburg en Sichuan

In de eerste week van juni bracht een bedrijfsdelegatie uit West China een uitgebreid bezoek aan Nederland. Deze missie, die onder leiding stond van het Department of Commerce van de provincie Sichuan, deden Venlo en Rotterdam aan. Tijdens deze reis naar Europa bezocht de delegatie behalve Nederland ook Frankrijk en Duitsland. De missie stond in het teken van het onderzoeken van investeringsmogelijkheden in Nederland en Europa door de deelnemende bedrijven.

8 RVO Nederland tekent MOU met Sichuan ter versterking van economische relatie met Zuidwest China

Begin deze week bracht Wang Dongming, partijsecretaris van de provincie Sichuan, een bezoek aan Nederland. Minister van Economische Zaken Henk Kamp ontving de partijsecretaris op het departement. In aanwezigheid van de minister en de partijsecretaris tekenden de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) en het Departement van Economische Zaken van de provincie Sichuan een memorandum of understanding (MoU).

9 China Holland Business Summit 2014

Is uw onderneming op zoek naar kansen in China? Sluit dan aan bij de handelsmissie van de burgemeester van Amsterdam aan China tijdens de China Holland Business Summit 2014 op 30 en 31 oktober aanstaande in Beijing.

10 Ondernemers vertellen: Gijsbert de Bruin

Gijsbert de Bruin startte samen met een studievriend in 1997 zijn eigen onderneming in Shanghai. Ondertussen is deze onderneming uitgegroeid tot een groep met verschillende onafhankelijke dochterbedrijven. Zelf leidt hij de afdeling productontwikkeling en zet hij zich in voor buitenlandse ondernemers door middel van het Launch Factory 88 incubatorprogramma. "Je moet een open mindset hebben en bereid zijn om voor China een strategie te kiezen die af kan wijken van de strategie in het Westen."