Zakendoen in, China

NieuwsRSS

1 t/m 10 van 200

Verfijnen

Toelichting bij het veld trefwoord

Vul hier een datum in op de volgende manier: DD-MM-YYYY

1 Chinese werknemers leren over ‘Dutch culture’ in Dalian

In Nederland worden er ontzettend veel trainingen en seminars georganiseerd om Nederlanders beter inzicht te geven in de Chinese business cultuur, maar andersom dat hoor je niet vaak. Voor een goede en effectieve commutatie is het natuurlijk net zo belangrijk dat Chinezen zich in Nederlandse cultuur verdiepen als andersom.

2 Nauwere samenwerking Nederland en China in energie

Nederland en China gaan nauwer samenwerken op het gebied van duurzame energie en energieonderzoek. Daartoe hebben minister Kamp en zijn Chinese counterpart, voorzitter van de National Energy Administration de heer Wu, de Memorandum of Understanding (MoU) uit 2009 op 23 maart formeel verlengd.

3 China zet deuren verder open voor Nederlandse cultuurmakers

China zet de deuren verder open voor de Nederlandse creatieve industrie. Nederlandse musea gaan hun Chinese collega’s trainen, er worden meer tentoonstellingen en films uitgewisseld, en gezelschappen worden aangemoedigd om aan elkaars festivals deel te nemen.

4 Nederland en China versterken bilaterale relatie

China en Nederland hebben besloten de bilaterale samenwerking verder te intensiveren. Dat staat in een gezamenlijke verklaring die de beide landen naar aanleiding van het staatsbezoek van de Chinese president Xi Jinping aan Nederland hebben uitgegeven.

5 Ziekenhuismanagementmissie bezoekt Peking en Shanghai

Een delegatie met managers uit ziekenhuizen en aanverwante bedrijven uit de zorgsector brengt, onder aanvoering van secretaris-generaal Leon van Halder van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, een bezoek aan China.

6 Minister Bussemaker naar China

Minister Bussemaker bezoekt van 24 maart tot en met 1 april China, Nieuw-Zeeland en Singapore. In China zal ze een aantal overeenkomsten tekenen op gebied van onderwijs, cultuur en wetenschap.

7 Nederland helpt China met zuivel

Nederlandse bedrijven gaan kennis leveren om de Chinese melkproductie te vernieuwen en te verhogen. Tijdens het staatsbezoek van president Xi Jinping van China aan Nederland sluiten beide landen een overeenkomst over investeringen in productiekwaliteit, veiligheid en duurzaamheid.

8 Ploumen: Nucleaire top versterkt handelsbetrekkingen

De Nuclear Security Summit van volgende week is voor diverse landen een aanleiding om de handelsbetrekkingen met Nederland te verstevigen. Een aantal regeringsleiders neemt een bedrijvendelegatie mee of schuift aan bij CEO Round Tables.

9 Buitenlandse investeringen goed voor binnenlandse banen

Dankzij actieve inspanning van de Nederlandse overheid zijn vorig jaar 193 projecten van buitenlandse investeerders, waarvan 26 uit China, naar Nederland gehaald. Het levert circa 8.500 banen op, een recordaantal.

10 Staatsbezoek president Xi Jinping aan Nederland

Op uitnodiging van Koning Willem-Alexander brengen de president van China Xi Jinping en zijn echtgenote mevrouw Peng Liyuan zaterdag 22 maart en zondag 23 maart 2014 een staatsbezoek aan Nederland.