Zakendoen in, China

NieuwsRSS

1 t/m 10 van 200

Verfijnen

Toelichting bij het veld trefwoord

Vul hier een datum in op de volgende manier: DD-MM-YYYY

1 Pas op voor ‘man-in-the-middle’ fraude in b2b communicatie

Recentelijke zijn meerdere bedrijven, die actief zijn in China, slachtoffer geworden van zogenaamde ‘man-in-the-middle’ fraude door Nigeriaanse Cybercriminelen. Pas goed op in de business-to-business communicatie met uw Chinese zakenpartner en controleer belangrijke (financiële) informatie altijd ‘out of band’ (telefonisch e.d.) Wij horen van gevallen in zowel Hongkong de rest van China.

2 Summer school bouwt netwerk van de toekomst

Chengdu, in de provincie Sichuan, is één van de belangrijkste centra voor Chinese bedrijven actief in de microtechnologie. De stad biedt een thuisbasis aan de gehele industrieketen, van onderwijs en onderzoek tot ontwikkeling, logistiek en realisatie. Ook Nederlandse bedrijven zoals Philips zijn actief in deze regio, maar Nederlandse investeringen in Sichuan lopen achter bij die in andere high tech centra in China, zoals rondom de stad Changzhou.

3 Ondernemers vertellen: Bas Kreukniet

In 2002 startte NTS Mechatronics een vestiging in China, waar ze begonnen met een servicekantoor in Shanghai. Het bedrijf begon in 2005 met het draaien van productie en sindsdien is Bas Kreukniet, met een korte tussenpoos, bij de onderneming betrokken. Eerst als supply base manager om het netwerk van leveranciers op te zetten, daarna als operations director waar hij verantwoordelijk was voor de productie, kwaliteit en logistiek. Sinds een aantal maanden is Kreukniet de eerste niet-Chinese managing director. Zijn gouden tip: 'investeer in je mensen, anders blijf je met de kneusjes zitten.'

4 Chinese ruimtevaartmissie bezoekt Nederland

Eind augustus brengt een delegatie van Chinese ruimtevaartbedrijven een bezoek aan Nederland. Deelnemende bedrijven zijn bijvoorbeeld betrokken bij de ontwikkeling en productie van sensoren en wetenschappelijke instrumenten die worden ingezet aan boord van satellieten. Deze ‘ruimtevaartmissie’ wordt georganiseerd door de Chinese Society of Astronautics (CSA).

5 Ding mee naar de China Business Award 2014

Nederlandse bedrijven die succesvol zaken doen in mainland China of Hongkong kunnen zich vanaf nu inschrijven om mee te dingen naar de China Business Award 2014.

6 Ploumen bepleit internationale actie voor maatschappelijk verantwoord ondernemen

Minister Lilianne Ploumen (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking) nam op donderdag 26 juni deel aan het OESO Global Forum in Parijs. Daar heeft zij haar internationale collegaministers opgeroepen om bedrijven actiever aan te spreken op hun maatschappelijke verantwoordelijkheid.

7 Chinese markt voor Nederlandse zorgkennis

Volgens onderzoekers is de Nederlandse gezondheidszorg de beste van Europa. Reden voor landen als China om zich te verdiepen in het Nederlandse succes. Door de sterk groeiende middenklasse verlangt China naar een betere gezondheidszorg.

8 Forum benadrukt belang van maatschappelijk verantwoord ondernemen

Op woensdag 18 juni vond in Peking het Sino-Dutch CSR International High-Level Forum plaats. Het forum werd geopend door plaatsvervangend ambassadeur André Driessen. In zijn openingsrede benadrukte dhr. Driessen het belang dat Nederland en China hechten aan maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) met het oog op de verdere ontwikkeling van beide economieën.

9 Druk bezocht Holland Paviljoen op de Xi'an World Dairy Expo

Van 13 tot 15 juni vond de 12de World Dairy Expo (WDE) plaats in Xi’an. De landbouwraad van het Nederlands economische netwerk in China organiseerde dit jaar voor de derde maal een Holland Paviljoen, verschillende lezingen en een netwerkdiner.

10 Minister-president geeft toespraak tijdens Sino-Dutch Entrepreneurs Dinner in Amsterdam

Op 5 juni 2014 gaf minister-president Mark Rutte een toespraak tijdens het Sino-Dutch Entrepreneurs Dinner in het Van Gogh Museum in Amsterdam. Dit diner maakt onderdeel uit van het Yabuli China Entrepreneurs Forum. Minister-president Rutte onderstreepte het belang dat Nederland hecht aan de uitstekende relatie tussen Nederland en China. Daarbij refereerde hij zowel aan zijn eigen bezoek aan China, in november 2013, als aan het recente staatsbezoek van president Xi Jinping aan Nederland tijdens de NSS.